Bentelo 1 : Haarlo 1 : 3 - 3

In dit derde competitieduel stond voor Bentelo de thuiswedstrijd tegen Haarlo op de rol.

Haarlo is net als Bentelo niet sterk aan de competitie begonnen en bekleedt daarmee ook een van de onderste plaatsen op de ranglijst. Het getoonde spel in de vorige wedstrijd tegen Delden, gaf Bentelo vertrouwen in een goed resultaat in het eerste thuisduel. Bentelo begon echter dramatisch aan de wedstrijd. Het baltempo was tergend langzaam en er werd veel balverlies geleden, wat in de omschakeling leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het Bentelose doel. Een schot uit de tweede lijn veraste onze keeper, waardoor Bentelo op een 0-1 achterstand kwam. Kort hierna werd Maarten de diepte ingestuurd en hij bleef koel een-op-een met de Haarlose goalie: 1-1. Tien minuten was het opnieuw Haarlo dat op voorsprong kwam. Na een snelle omschakeling van Haarlo, na balverlies aan Bentelose zijde, trok Thomas noodgedwongen aan de handrem en bracht de Haarlo spits ten val binnen het zestienmetergebied.

De strafschop werd daarop binnengeschoten, waardoor Bentelo met een 1-2 achterstand de rust in ging. Bentelo kwam redelijk de kleedkamer uit en ging nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Via een droge knal van Lennert kwam na een klein uur spelen deze gelijkmaker op het scorebord. Nu was het voor Bentelo zaak om door te drukken en zo op voorsprong te komen. Dit lukt een kleine tien minuten na de gelijkmaker. Een goede aanval over rechts kwam voor de voeten van Patrick, die zich geen moment bedacht en met een goed schot de keeper verschalkte. Hierna had Bentelo nog steeds veldoverwicht en wist het een aantal mogelijkheden te creëren, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Het was daarop Haarlo dat op gelijke hoogte kwam, door slecht uitverdedigen aan Bentelose zijde. Hiermee werd de eindstand van 3-3 op het bord gebracht.

Door dit slechte resultaat staat Bentelo na drie duels op een dramatische elfde plaats en zal het de komende weken dringend punten moeten pakken om uit de onderste regionen van de ranglijst vandaan te komen.