Bentelo 1 - EGVV 1 : 3 - 1

Na het dramatische resultaat, twee weken geleden tegen DEO en een vrij weekend, was Bentelo afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst.

Dit is niet waar Bentelo wil staan en dus moet bij de blauwwitten het roer om. Met een gewijzigd strijdplan ging Bentelo de thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde EGVV uit Gelselaar in. In plaats van in te zakken en de tegenstander het spel te laten maken, wilden we nu meteen druk zetten op de tegenstander. Dit lukte vanaf het eerste fluitsignaal erg goed. Bentelo drong EGVV ver terug op eigen helft en dwong het tot het maken van fouten. Binnen tien minuten had Bentelo drie 100% kansen gecreëerd maar het faalde in de afwerking. EGVV kon er weinig tegenover zetten en onder druk van Bentelo hanteerden de bezoekers noodgedwongen de lange bal. De eerste keer dat EGVV in het Bentelose strafschopgebied kwam had het meteen succes.

De verdediging kreeg even geen grip op de spitsen van EGVV, waarna Cas aan de noodrem trok. De toegekende strafschop werd benut, waardoor Bentelo, geheel tegen de verhouding, tegen een achterstand aankeek. Bentelo was hierna even van slag, maar pakte halverwege de eerste helft zijn oude spel weer op. Bentelo zette opnieuw vroeg druk op de opbouw van EGVV. Goed storen van Thomas leidde het balverlies van EGVV in. Thomas profiteerde hiervan en legde de bal panklaar voor het doel, waarna Michel eenvoudig de 1-1 aan kon tekenen. In de eerste minuten na rust ging Bentelo nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en deze kwam na 47 minuten spelen al op het bord. Een goede aanval over de rechterflank, kwam uiteindelijk bij Patrick voor de voeten, die de keeper met een droge knal verschalkte.  Hierna vergat Bentelo te voetballen om de score uit te bouwen. Er werd teveel de lange bal gehanteerd, met veel balverlies tot gevolg. EGVV ging iets opportunistischer spelen en Bentelo wist zich daar niet onderuit te voetballen, waardoor Bentelo nog niet zeker was van de overwinning. Een paar minuten voor tijd maakte Patrick, na een mooie dribbel en een goed schot, aan alle onzekerheid een eind, door de 3-1 eindstand op het bord te brengen.

Door deze mooi overwinning stijgt Bentelo een aantal plekken op de ranglijst.