Bentelo 1 - Diepenheim1 : 4 - 3

In deze eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond voor Bentelo de lastige thuiswedstrijd tegen Diepenheim op het programma.

Naast de eer van winst van een Hofderby, stond ook de derde plek op de ranglijst op het spel; Diepenheim en Bentelo bekleden respectievelijk de derde en vierde plek. Bij winst van Bentelo zouden de blauwwitten de derde plek overnemen van Diepenheim. Het eerste kwart van de wedstrijd was voor de bezoekers. De wedstrijd speelde zich in deze periode vooral af op het middenveld en er werden geen grote kansen gecreëerd. Diepenheim was echter feller in de duels en won daardoor vaak de ‘tweede’ bal, waardoor het een veldoverwicht had. Het waren dan ook de bezoekers die het meeste recht hadden op de openingstreffer. Deze kwam er middels een vrije trap, die bij de tweede paal volledig vrij kon worden binnengekopt door Diepenheim.

Hierna gooide Bentelo de schroom van zich af en drukte Diepenheim terug op eigen helft. Zonder veel kansen te creëren had Bentelo vanaf dit moment de wedstrijd in handen. Het was uiteindelijk Jacco die een afgeslagen bal vanaf de zestienmeter onberispelijk tegen de touwen jaagde en de gelijkmaker op het bord bracht. Hierna ging Bentelo nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er via een mooie aanval over de linkerflank, welke uiteindelijk bij de mee-opgekomen Maarten terecht kwam. Deze punterde de bal achter de Diepenheimse doelman. Hiermee had Bentelo nog voor de rust de achterstand ongedaan gemaakt. Bentelo kwam goed uit de kleedkamer en binnen korte tijd vond het nog tweemaal het net.

Eerst was het een scherpe vrije trap die werd binnengekopt door de kopsterke Maarten. Enkele minuten later was het wederom goudhaantje Maarten, die een aanval over rechts goed binnenschoot. Met nog 20 minuten op de klok en een marge van drie doelpunten, leek voor Bentelo de buit binnen. Niets was minder waar; Diepenheim ging opportunistischer spelen en zette een mannetje extra vooruit en bij Bentelo leek de tank leeg. Korte tijd later was het al raak voor de bezoekers. Wederom werd een lange bal bij de tweede paal binnengekopt. Binnen enkele minuten kreeg Diepenheim ook nog een strafschop. Deze werd benut, waardoor de marge nog maar een was. Hierdoor werd het voor Bentelo toch nog billenknijpen in de slotfase.

Dit terwijl de thuisploeg enkele 100% om zeep heeft geholpen om de wedstrijd in een eerder stadium al in het slot te gooien. Bentelo bleef echter aan de goede kant van de score, waarmee de eerste overwinning van 2017 een feit was. 

 

,
Teamindeling jeugdteams seizoen 2023-2024

27 mei

Teamindeling jeugdteams seizoen 2023-2024

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al…

Vacatures: Trainer/coach jeugdelftallen VV Bentelo

24 mei

Vacatures: Trainer/coach jeugdelftallen VV Bentelo

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

VV Bentelo is een enthousiaste en groeiende voetbalvereniging.…

Onze sponsoren