Bentelo 1- Buurse 1: 0 - 4

Bentelo moest het mooie gelijke spel tegen Unison, vorige week, een vervolg zien te geven.

Volgende horde in de strijd tegen degradatie heet Buurse; een voor Bentelo van oudsher vervelende tegenstander. Ook afgelopen zondag zou geen uitzondering blijken op deze regel. Bentelo begon op Sportpark de Pol echter goed aan de wedstrijd, speelde verzorgt en schoof middels goed combinatiespel op richting het vijandelijke doel. Buurse vond dit prima, omdat het met zijn snelle buitenspelers uit het niets een kans kan creëren. Dit gebeurde dan ook en wel binnen tien minuten na het eerste fluitsignaal.  Slordig balverlies leidde de snelle counter van Buurse in. De snelle spits kon niet worden gestopt in de sprint, waarna deze oog in oog met Thijs scoorde. In het restant van het eerste bedrijf had Bentelo het betere van het spel, zonder echt gevaarlijk te worden overigens. Buurse had daarentegen de beste kansen om de voorsprong te vergroten, maar liet dit na, waardoor er met een 0-1 tussenstand gerust werd. Na de rust zakte het niveau ver weg aan Bentelose zijde. Buurse kreeg alle ruimte om te voetballen en toen de bezoekers kort na rust de 0-2 maakten, speelde Bentelo een verloren wedstrijd. Na een dik uur spelen maakte Buurse aan alle onzekerheid een einde door, uit een vrije trap, de 0-3 op het bord te brengen. Dat het in de slotfase ook nog 0-4 werd is voor de statistieken. Feit is dat Bentelo op het moment de twaalfde plek op de ranglijst inneemt, wat aan het einde van het seizoen een plek in de nacompetitie betekent.

De blauwwitten zullen in de komende vijf finales uit een ander vaatje moeten tappen en weer als een collectief moeten opereren om het vege lijf te redden en zich daarmee moet zien te handhaven in de vierde klasse.