VV Bentelo 1 - VV Diepenheim: 4 - 3

VV Bentelo 1 - VV Diepenheim: 4 - 3

In deze eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond de thuiswedstrijd tegen Diepenheim op het programma.

Gezien de goede reeks van de bezoekers, wist Bentelo dat het een lastige middag tegemoet zou gaan. Echter, Bentelo had een aantal goede oefenwedstrijden afgewerkt en ging dan ook vol vertrouwen van start. Bentelo ging met name in aanvallend opzicht goed van start. Over de flanken wist Bentelo een aantal keren goed door te komen, maar de goede voorzetten konden niet worden gepromoveerd tot doelpunten.

In verdedigend opzicht liet Bentelo teveel steken vallen, waardoor Diepenheim teveel in z’n spel kon komen. Bentelo maakte teveel fouten in de dekking en was veel overtredingen nodig om Diepenheim af te stoppen. Een vrije trap net buiten de zestienmeter ging ongelukkig onder de muur door en trof doel. Hierna ging Bentelo op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam snel. Over de linkerkant kwam Cas door en schoot de bal beheerst binnen.

Hierna stond Bentelo organisatorisch beter en zette meer druk op de Diepenheim defensie. Dit leidde tot een 2-1 voorsprong. Na wederom een goede aanval, ditmaal over de rechterkant, kon Derin de bal binnenschuiven. Hierna ging Bentelo op zoek naar de 3-1 om de wedstrijd in het slot te gooien. Het waren echter de bezoekers die langszij kwamen. Een voorzet werd slecht verwerkt binnen de zestienmeter, met een handsbal tot gevolg.

De toegekende penalty werd goed binnengeschoten. De tweede helft ging Bentelo opnieuw opzoek naar de voorsprong en deze kwam er wederom. Een voorzet van Cas werd door Sten koelbloedig binnengeschoten. Nu was het zaak om de het doel schoon te houden, zodat de punten in Bentelo zouden blijven. Dit lukte echter niet. Via wederom een standaardsituatie, een cornerbal, die snoeihard werd binnengekopt door de spits van Diepenheim, kwamen de bezoekers andermaal op gelijke hoogte.

Hierna moest Bentelo alle zeilen bij zetten om de wedstrijd in winst om te zetten. Het winnende doelpunt kwam er alsnog. Het was de goed debuterende Robin Katier die de winnende goal op het scorebord bracht. Hij was de gehele wedstrijd al een plaag voor de Diepenheim defensie en bezegelde zijn debuut met een prachtig doelpunt. Na een goede actie, waarin hij de doelman knap omzeilde, schoot hij de bal uit ogenschijnlijk onmogelijke positie binnen.

Hiermee zijn de eerste punten na de winterstop een feit.

 

,,
Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

30 sep

Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

Door Thijs Nijland

In de 78 jarige historie van VV Bentelo zijn er al…

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

26 sep

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

Leden van de Club van 100, jeugdbestuur, leiders en…

Onze sponsoren