VV Bentelo - TVO : 2 - 2

In deze laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft stond de derby tegen de buren uit Beckum op de rol.

TVO was voornemens de ongeslagen status een vervolg te geven en gezien het grote aantal doelpunten dat de voorhoede van TVO wist te produceren, was Bentelo gewaarschuwd. Bentelo kon het duel ook met vertrouwen tegemoet zien, gezien de resultaten de afgelopen weken en het daarbij getoonde spel. De beginfase van het duel was voor de bezoekers.

Zoals verwacht wilde TVO in de beginfase iets forceren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. TVO liet de bal snel rond gaan en zette de Bentelose defensie meteen onder druk. Dit leidde tot een aantal 100% kansen, waarbij het houtwerk eenmaal redding moest bieden voor Bentelo. De openingstreffer kon dan ook niet uitblijven. Na weifelend uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de TVO spits die onberispelijk binnenschoot.

Deze tegenslag bracht Bentelo niet van de wijs, maar het kwam juist beter in de wedstrijd. De duels op het middenveld werden meer en meer gewonnen en nu kon de voorste linie van Bentelo ook in stelling worden gebracht. Een van de eerste keren dat Michel in het spel werd betrokken werd het meteen gevaarlijk. In een duel werd hij onreglementair ten val gebracht binnen de zestienmeter, waarna Sten de toegekende strafschop koeltjes binnenschoot. Hierna ging de wedstrijd gelijk op.

Aan beide kanten werden nog een aantal goede kansen gecreëerd, maar tot doelpunten leidde dit niet. Na de thee waren het de gastheren die sterk van start gingen en lieten zien dat ze de punten in Bentelo wilde houden. Het waren echter de bezoekers die wederom op voorspong kwamen. Een voorzet van de rechterkant werd door de Bentelo defensie slecht verwerkt en door Thomas in eigen doel gewerkt. Hierna werd het een erg open wedstrijd, waarin TVO kansen kreeg op de 1-3 en Bentelo op de gelijkmaker.

Het was Bentelo dat het net wist te vinden. Via een goede aanval over de linkerflank kwam de bal voor de voeten van Thijs, die de bal hard tegen de touwen schoot. Hierna kreeg Bentelo nog een aantal hele goede kansen om de winnende treffer aan te tekenen, maar faalde tot driemaal toe oog in oog met de TVO goalie, waarmee de 2-2 eindstand een feit was.

Gezien het spelbeeld is de puntendeling uiteindelijk terecht, maar op basis van de tweede helft heerst bij Bentelo het gevoel dat het zich onvoldoende heeft beloond. Al met al was het een heerlijke voetbalmiddag op sportpark De Pol, waarbij strijd en passie werden afgewisseld met erg goed voetbal van beide partijen.

Beide ploegen konden dan ook leven met een gelijkspel en daarmee was het publiek de enige en grote winnaar deze middag.

,,
Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

30 sep

Mijlpaal: Eerste officiële dameswedstrijd van VV Bentelo een feit!

Door Thijs Nijland

In de 78 jarige historie van VV Bentelo zijn er al…

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

26 sep

Jubileumfeest Club van 100 VV Bentelo

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd

Leden van de Club van 100, jeugdbestuur, leiders en…

Onze sponsoren