Lochuizen 1 - Bentelo 1 : 1 - 3

In dit sinterklaasweekend moest Bentelo aantreden in en tegen Lochuizen.

Een wedstrijd die moest worden gewonnen als Bentelo de top 4 in beeld wil houden. Op het slecht bespeelbare veld bepaalde Bentelo het tempo en was het de betere op het veld. Meerdere 100% kansen werden gecreëerd en ook van afstand werd het lochuizer doel regelmatig onder vuur genomen. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam.

Na 20 minuten kwam Lochuizen voor het eerst echt over de middenlijn en bracht de bentelose defensie direct in verlegenheid, 1-0. Bentelo was hierdoor even van slag maar herpakte het veldspel redelijk snel en ging door met kansen creëren. Tot de rust hield de lochuizer goalie zijn doel echter knap schoon. Na de rust was het evenwicht snel hersteld.

Een mooie aanval van bentelose kant werd door Michel Vonder binnen geschoven. Het vervolg van de 2e helft was een kopie van de 1e met veel balbezit en kansen voor Bentelo. De voorsprong kon dus ook niet lang op zich laten wachten. Tussen de 75e en 80e minuut beslisten de bezoekers de wedstrijd. Michel Vonder scoorde beheerst de 1-2 en Cas Hobert bleef één op één met de keeper koeltjes en maakte de 3-1.

De scoorde had hoger uit moeten vallen, oa door een gemiste strafschop, maar Bentelo toonde na de achterstand veerkracht en kan met vertrouwen toewerken naar de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Komende zondag komt namelijk TVO naar Bentelo en mag Bentelo de ongeslagen status van 5 wedstrijden verdedigen.