VV Bentelo 1- GSV'63 1 : 3 - 3

Zondag stond de wedstrijd tegen het Gelderse GSV’63 op het programma.

In de wetenschap dat de top vier van de ranglijst tegen elkaar speelt, zou bij winst worden aangehaakt bij deze top vier. De gastheren lieten vanaf het eerste fluitsignaal weten wat hun intenties waren; de punten zouden in Bentelo blijven. Ze speelden de bal goed en geduldig rond en op de juiste momenten werd de diepte gezocht. Het goede positiespel en snelle acties over de flanken leidden tot een aantal goede kansen.

De openingstreffer kon dan ook niet uitblijven. Een goede individuele actie van Cas, waarbij hij zijn directe tegenstander omspeelde, werd door hemzelf tot doelpunt gepromoveerd. Bentelo had nog een aantal mogelijkheden om de score voor rust te verdubbelen, maar liet dit na. Na rust was Bentelo het spoor bijster.

Twee keer werd niet resoluut uitverdedigd, waar GSV optimaal van profiteerde. Zo stond na een uur spelen een 1-2 achterstand op het bord. Hierna pakte Bentelo de draad weer enigszins op. De druk op de GSV verdediging nam toe, om zo de gelijkmaker te forceren. Een goede pass van Maarten kon, na goed wegdraaien van de tegenstander, door Michel worden binnengeschoven.

Hierna ging Bentelo op jacht naar de voorsprong. En deze kwam er. Een goede dribbel van Maarten, waarin hij de verdediging van GSV omspeelde, werd knap binnengeschoten. Hierna moest Bentelo nog vijf minuten het doel schoonhouden, om de punten in Bentelo te houden.

Dit lukte echter niet. Een paar minuten voor tijd werd na een handsbal, een vrije toegekend aan GSV. Deze werd knap binnengeschoten, waardoor de 3-3 eindstand op het bord kwam. Een uitslag waar beide teams weinig mee opschieten.

Door de verliespartij van de Hoeve, loopt Bentelo wel een punt in op de nummer vier van de competitie.