SC Meddo 1 - VV Bentelo 1 : 1 - 2

In deze negende speelronde trof Bentelo Meddo.

Op deze onstuimige novembermiddag werd er afgereisd naar het Gelderse Meddo. In de wetenschap dat bij winst aangesloten zou worden bij de subtop, ging Bentelo geconcentreerd van start. Met de wind vol tegen werd Meddo meteen onder druk gezet. Dankzij de compacte verdediging van de thuisploeg kwam Bentelo vaak niet verder dan de zestien-meter lijn.

Een aantal schoten uit de tweede lijn troffen geen doel. Een aantal keren kon Bentelo gevaarlijk worden binnen de zestien, maar ook dit leverde geen doelpunten op. Met de wind in de rug probeerde Meddo, middels de lange bal, de voorste linie te bereiken. Een snelle counter over de linkerflank kon, na een goed afgemeten voorzet, worden binnengetikt door de spits van Meddo. Hierdoor ging Bentelo met een 1-0 achterstand rusten.

Het getoonde spel in het eerste bedrijf gaf Bentelo, na rust, vertrouwen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De tweede helft was Bentelo wederom de bovenliggende partij, ondanks het feit dat het spel een stuk rommeliger was dan in de eerste helft. Er werd veelal de lange bal gehanteerd om de voorhoede in stelling te brengen.

De druk op de verdediging van Meddo nam dan ook toe en er werden binnen de zestien een aantal hele goede kansen gecreëerd, welke geen doel troffen. Halverwege de tweede helft kreeg Thijs de bal op zo’n 18 meter van het doel. Met zijn linkerbeen wist hij de Meddo goalie te verschalken. Hierna was het voor Bentelo zaak om op zoek te gaan naar de winnende treffer.

Het duurde tot enkele minuten voor het verstrijken van de speeltijd, voor deze werd aangetekend. Via een diepe pass, kwam Cas een-op-een voor de doelman van Meddo. Hij rondde koelbloedig af en bracht daarmee de 1-2 eindstand op het bord.

Door dit goede resultaat sluit Bentelo weer aan bij de bovenste plekken van de vijfde klasse C.