Bentelo 1 - Bredevoort 1 : 2 - 2

Na de driepunter van vorige week tegen Haaksbergen, wachtte zondag de thuiswedstrijd tegen Bredevoort.

Bij winst zou Bentelo zich stevig in de middenmoot van de vijfde klasse C nestelen. Vanaf de eerste minuut was Bentelo heer en meester op sportpark De Pol. De gastheren speelden in een hoog tempo en zetten meteen druk op defensie van Bredevoort. Dit leidde in het eerste kwart van de wedstrijd tot een handvol 100% kansen. Een voorsprong leverde dit echter niet op. Smet op deze middag was het uitvallen van keeper Rick Velthuis met opnieuw een schouderblessure.

Hierna pakte Jorn de handschoenen op om het Bentelo doel de rest van het duel te verdedigen. Om onder de Bentelo druk uit te komen hanteerde Bredevoort veelal de lange bal. In een loop duel, na een van de vele diepte passes werd een Bredevoort aanvaller onreglementair ten val gebracht binnen de zestienmeter. De terecht toegekende strafschop werd door Bredevoort benut.

Een volgende lange bal werd ongelukkig weggewerkt door Mart, waarmee hij de uitgekomen eigen doelman verschalkte. Na een half uur spelen keek Bentelo, geheel tegen de verhouding, tegen een 0-2 achterstand aan. Bentelo voetbalde na de achterstand nog altijd erg goed en creëerde nog een aantal goede kansen. Een corner, net voor rust, kon door Thomas K. worden binnengetikt, waardoor Bentelo weer terug in de wedstrijd kwam.

Na rust ging Bentelo op zoek naar de gelijkmaker. De gastheren speelden het hele tweede bedrijf van de wedstrijd op de helft van Bredevoort en kreeg weer legio kansen op de gelijkmaker. Vaak was de uitblinker aan Bredevoort kant, de doelman, een sta-in-de-weg voor Bentelo. Het duurde dan ook tot in blessuretijd voor Maarten vanaf de zestienmeter het net vond en de gelijkmaker op het scorebord bracht. Al met al een zeer teleurstellend resultaat, gezien het getoonde spel en de vele mogelijkheden die zijn gecreëerd.

Het is dan ook jammer dat Bentelo zichzelf niet heeft beloond en met een puntendeling genoegen moest nemen.