Diepenheim 1 - Bentelo1 : 1 - 2

In deze derde wedstrijd van het seizoen stond de Hofderby tegen Diepenheim op het programma.

Na twee speelronden was Bentelo nog altijd puntloos en dus moest er hoe dan ook gewonnen worden. In de eerste twee wedstrijden keek Bentelo in de beginfase van de wedstrijd meteen tegen een achterstand aan en dit moest dit keer voorkomen zien te worden. Dit lukte echter niet.

Binnen drie minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Een lange voorzet werd bij de tweede paal verkeerd ingeschat door de verdediging, waardoor de rechterspits van Diepenheim de bal eenvoudig kon binnen tikken. Lang kon Diepenheim niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten na de openingstreffer kon Sten, na een goed afgemeten voorzet, de gelijkmaker binnen koppen. Hierna had Bentelo de wedstrijd in handen.

Diepenheim had weliswaar het meeste balbezit maar het kwam niet tot grote kansen. De bezoekers zochten bij balbezit meteen de diepte, op zoek naar de voorsprong. Na een dik half uur kon Maarten, na een foute inspeelpass aan Diepenheim zijde, de bal oppikken. Hem werd, door een goede loopactie van Bas, de weg vrij gemaakt richting het doel van Diepenheim. Maarten kon hierna koelbloedig de 1-2 op het scorebord brengen.

De tweede helft had Diepenheim het veldoverwicht. Via de lange bal werd geprobeerd de spitsen in stelling te brengen. Tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Hierdoor kwam er veel ruimte te liggen achter de defensie van Diepenheim.

Bentelo wist hier, ondanks een aantal snelle counters niet van te profiteren, waardoor de 1-2 ruststand tevens de eindstand werd. Hiermee was de eerste overwinning deze competitie een feit.