Bentelo 1 - Erix 1 : 1 - 3

In deze tweede competitiewedstijd trof Bentelo Erix op sportpark De Pol.

Na de blamage van vorige week moesten de gastheren zich revancheren om aansluiting met de bovenste plaatsen van de ranglijst te krijgen. Het was zaak om de eerste fase van de wedstrijd zonder schade door te komen en alerter te zijn bij dode spelmomenten. Bentelo begon geconcentreerd aan de wedstrijd.

Het speelde de bal goed rond, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de loop van de eerste helft zakte het niveau weg en Erix kon enkele keren gevaarlijk worden door de lange bal te hanteren. Een corner aan Erix kant kon bij de tweede paal eenvoudig worden binnengekopt.

Hierna werd het spel erg slordig aan Bentelo zijde. Enkele minuten na de 1-0 wist Erix de score te verdubbelen. Een van richting veranderde voorzet werd eenvoudig binnengeschoven. Na de rust was Bentelo de baas. Het zette Erix goed vast, waardoor de bezoekers niet meer in hun spel kwamen. Dit leidde tot een heel aantal goede kansen.

Een kwartier na rust ronde Remco Baumeister een goede aanval knap af. Hierna ging Bentelo op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel niet. In de slotfase speelde Bentelo alles of niets en gaf daardoor veel ruimte weg. Erix profiteerde hiervan door in een counter de 3-1 eindstand op het bord te zetten. Al met al een zeer teleurstellend resultaat.

Volgende week gaat Bentelo op jacht naar de eerste punten. Dan wacht de Hofderby in en tegen Diepenheim.