Bentelo F5 tegen Bentelo F6

Afgelopen zaterdag speelden F5 en F6 een onderlinge wedstrijd op het kunstgrasveld van de Pol.

Het was voor bijna alle 11 jongens en het meisje de eerste “echte” wedstrijd ooit. Maar hier was niets van te zien, de truckje volgden elkaar namelijk in hoog tempo op. Een prachtige schaarbeweging werd gevolgd door een panna en na een schot in de kruising werd een vloeiende aanval bekroond met een prachtig stiftje. Maar de absolute hoogtepunten waren de volley en de Panenka penalty. Allemaal flauwekul natuurlijk, maar ………… het was nog veel, véél mooier om te zien.

Wat een enthousiasme straalden deze kinderen uit. Kluitjes voetbal van de hoogste plank, maar er werd dan ook zo fanatiek gestreden dat ze elkaar geen meter ruimte gaven. En waren er dan geen mooie acties te bewonderen, natuurlijk wel. De vele ouders, broertjes en zusjes, opa,s en oma’s hebben volop genoten van deze wedstrijd.

Een mooie solo zorgde voor de 1-0 en met goed combinatie spel werd het zelfs 2-0 voor F5. F6 liet zich niet kennen en met een zuivere schuiver werd de spanning teruggebracht. Nog voor rust werd het gelijk na weer een prachtige individuele actie.

In de 2e helft wist F5, na een prachtige aanval, toch de wedstrijdwinst naar zich toe te trekken. Doordat F6 het penalty schieten met 2-1 wist te winnen, eindigde de totaalstrijd toch gelijk. Wat een boel talentjes, V.V. Bentelo hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken.