Bentelo 1 - de Lutte 1 : 1 - 2

Afgelopen zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen de Lutte op het programma.

Bentelo moest winnen om de aansluiting te houden en de Lutte kon bij winst koploper worden. Het begin van de wedstrijd was voor de gasten. Bentelo begon wijfelend en stond organisatorisch niet goed. Dit veranderde na de eerste 10 minuten, Bentelo kwam beter in de wedstrijd en was in het vervolg van de 1e helft de bovenliggende partij. Het veldoverwicht werd in de 38e minuut ook op het scorebord tot uitdrukking gebracht.

Een prachtige aanval aan bentelose zijde werd door Derin Karim binnen geschoten, 1-0. De gastheren dachten ook met een voorsprong aan de thee te gaan maar in de 3e minuut van de blessuretijd werd een voorzet van de Lutte door Thomas Kruders in eigen doel gewerkt, 1-1. Een forse tegenvaller voor de thuisploeg en op dat moment niet verdiend te noemen. In de tweede helft bleef deze kater binnen het bentelose team nog rond zweven.

De thuisploeg kwam moeilijker in het spel en de Lutte nam het initiatief over. In de 60e minuut namen de gasten ook de leiding in de wedstrijd, 1-2. Bentelo probeerde met alles of niets de gelijkmaker te forceren maar echte kansen kreeg het hierbij niet. Daarnaast mocht Bentelo Rick Velthuis bedanken voor de vele reddingen die hij verrichte anders was de nederlaag nog veel groter uitgevallen.

Door de resultaten op de andere velden wordt het erg spannend in de competitie.
Met 8 teams die strijden voor de 3e en 4e plaats worden de komende weken waarschijnlijk beslissend.