Aramea 1 - Bentelo 1 : 2 - 3

Na een inhaalweekend stond voor Bentelo de lastige uitwedstrijd tegen Aramea op het programma.

Vorig jaar werd in de beker nog met 4-2 verloren en nu moest gewonnen worden om de aansluiting te houden. Op het zeer slecht bespeelbare veld begon Aramea beter aan de wedstrijd. Zonder grote kansen te krijgen hadden de gastheren wel meer balbezit. De eerste grote kans was voor Bentelo, één op één kreeg Sten de bal niet tussen de palen.

Na 25 minuten was het de thuisploeg die de score opende, uit het niets ontsnapte de Enschedese spits en kon ongehinderd binnen schieten. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, in de daaropvolgende aanval schoot Michel Vonder op fantastische wijze de 1-1 tegen de touwen, dit zou tevens de ruststand zijn.

Ook in de 2e helft kwam de thuisploeg eerst op voorsprong, een fout in de verdediging werd genadeloos afgestraft. Net als in de 1e helft was ook nu de stand binnen 5 minuten weer gelijk. Sten Lubberink benutte de toegekende strafschop nadat hemzelf een 100% kans werd ontnomen. Hierna zocht Bentelo met overtuiging de voorsprong, in de 70e minuut kwam Bentelo verdiend op 2-3.

Derin Karim was attent om een mooie aanval af te ronden. De winst kwam hierna geen moment meer in gevaar, mede een rode kaart aan Enschedese zijde zorgde ervoor dat Bentelo de wedstrijd eenvoudig kon uitspelen. Komende zondag komt oud-trainer van Bentelo, Benno van Weersel, met zijn team UDI naar Bentelo.

Voor Bentelo weer een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de top te bewaren.