GFC 5 - Bentelo 6 : 0 - 8

Het was een vochtige zondagmorgen op Sportpark Heeckeren. Met veel zelfvertrouwen trad ons 6e in het dauw aan tegen het altijd lastige GFC 5. Voor sommige mensen was het alleen nog te vroeg om de BLOEMENtjes buiten te zetten. Met veel pressie op de verdediging kon de Toiföhn 2x het net laten bollen. Euforie klonk toen vanuit de dug-out en de Toiföhn voelde dat er meer in zat. Na een aantal scherp aangesneden steekballen kwam hij meerdere malen 1 op 1 met de keeper. De doelpunten bleven helaas uit, waarna we na de rustfluit aan een welverdiende kop thee ons konden klaarstomen voor de laatste 45 minuten.

Al snel in de 2e helft kwamen we op 3-0 voorsprong door een prachtige stiftbal van eerder genoemde spits over de goalkeeper van GFC, die Danny Onwijsink op koelbloedige wijze in het net kon schuiven. Tevens was de strakke corner van de blonde parel recht op het hoofd van Danny Onwijsink goed voor een prachtige 4-0. Pas toen kwam Bentelo 6 echt op stoom. Onder de voortdurende druk bezweek de verdediging van GFC wederom; Toiföhn wist na een skrimage voor de goal van GFC zijn 3e van de ochtend er in te schuiven (5-0). GFC was nauwelijks bekomen van de vorige treffer toen Sloerie zijn fysiek in de strijd gooide, de linksback van de tegenstander was hier niet tegen bestand. In de opvolgende 1 op 1 met de keeper werd de bal koelbloedig in de linker hoek geschoven (6-0). Een ietwat gelukkig schot van afstand zette de keeper op het verkeerde been, wat resulteerde in een 7-0 op naam van de laatst genoemde scorende speler. In een volgende aanval werd de bal in de verre hoek geschoten waarna de Toiföhn nog een streepje achter zijn naam kon zetten (8-0).

Bentelo 6 stijgt deze week weer in de gouden schoen competitie en kijkt uit naar volgende week. Ook willen we Clean Sheet Peate bedanken voor het tellen van het aantal grassprietjes binnen de 5 meter. Hier waren we altijd al benieuwd naar. En natuurlijk voor het houden van de 0.