Bentelo 1 - Delden 1: 2-0

Na het spektakel van afgelopen vrijdag (opening kunstgrasveld tegen oud FC Twente) moest zondag voor de competitie worden aangetreden tegen Delden.

In de enige hofderby van dit seizoen zou Bentelo de kater uit Overdinkel van vorige week weg moeten spelen. Het begin van de wedstrijd was van beide teams afwachtend. Zonder grote kansen te creëren lag het initiatief wel bij Bentelo.

In de 25e minuut was een fout in de deldense defensie de basis van de openingstreffer. Op aangeven van Sten Lubberink schoot Michel Vonder de bal onberispelijk achter de deldense goalie. In het vervolg van de 1e helft kreeg Delden nog één goede mogelijkheid op de gelijkmaker maar Rick Velthuis redde bekwaam op een kopbal van de deldense spits. In de 2e helft zakte het spelbeeld verder weg.

Beide teams konden het publiek niet vermaken. Delden schoot nog één keer hard tegen het houtwerk, maar uiteindelijk schoot Sten Lubberink in de 90e minuut de terecht toegekende penalty onhoudbaar binnen, 2-0.

Over het geheel een verdiende drie-punter voor de thuisploeg dat weet dat het komende zondag thuis beter moet tegen Losser om dan ook de punten in eigen huis te houden.