Bentelo 1 - DTC ?07 1 : 7 - 1

Afgelopen zondag stond voor Bentelo de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgras op het programma.

De fusieclub uit Lattrop en Tilligte kwam voor hun eerste wedstrijd in de competitie naar Bentelo. De gastheren lieten vanaf het eerste moment weten wat haar bedoelingen waren. Met veel pressie en druk op de verdediging van de gasten kwamen zij vaak snel in balbezit.

Het kon dan ook niet lang duren voordat de score werd geopend, Sten Lubberink brak de ban in de 6e minuut.
Hierna probeerde Bentelo snel de beslissing te forceren maar een handvol kansen werd nog onbenut gelaten.
In de laatste 10 minuten van de 1e helft nam Bentelo definitief afstand. Michel Vonder krulde een vrije trap knap binnen en Mathijs de Groot schoot, van bijna de achterlijn, op prachtige wijze de bal achter de DTC goalie.
In de 45e minuut moesten de gasten ook nog met 10 man verder na een onbesuisde overtreding op Sten Lubberink.

Toen direct na rust Remco Baumeister ook nog de 4-0 op het scorebord bracht was de wedstrijd helemaal gespeeld.
De scheidsrechter lastte nog even een afkoelingsperiode in maar de spanning was uit de wedstrijd. Na deze onderbreking scoorde DTC nog uit een penalty en Bentelo bracht door Remco Baumeister en Sten Lubberink (2x) de 7-1 eindstand op het scorebord.

Bentelo speelt hiermee de kater van vorige week gedeeltelijk weg en zal na het komende vrije weekend over 2 weken thuis weer scherp moeten zijn wanneer Phenix te gast is op sportpark de Pol.