Verslag LSV 1 - Bentelo 1

Na een goede voorbereiding met goede resultaten tegen vierdeklassers Rood-Zwart en Fleringen begon voor Bentelo afgelopen zondag de competitie tegen LSV uit Lonneker.

Uit het verleden bleek dit vaak een lastige tegenstander waar Bentelo moeilijk van kon winnen. In de beginfase lieten de gastheren het balbezit aan de bezoekers maar zij deden hier weinig tot niets mee. Bentelo had moeite om het spel te maken op het trage kunstgras. In de 20e minuut werd LSV voor het eerst echt gevaarlijk en scoorde hierbij ook direct, 1-0. Na deze tegenvaller begonnen de bezoekers beter te spelen. In de laatste 20 minuten van de 1e helft creëerden zij minimaal 3 opgelegde kansen waaronder een penalty, helaas waren al deze kansen niet aan de bezoekers besteedt waardoor de 1-0 ook de ruststand zou zijn.

In de 2e helft kon LSV wat afwachtend te werk gaan en loeren op een succesvolle counter. Bentelo probeerde het spel van kort voor de rust door te trekken maar de echte overtuiging hierbij ontbrak. In de 75e minuut maakte LSV aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 op het scorebord te zetten. Hierna kregen zij nog een aantal 100% kansen maar gescoord werd er niet meer.

Bentelo begint met een fikse kater aan de competitie en zal zich komende zondag in Bentelo moeten revancheren tegen DTC ’07.