Almelo 1 - Bentelo 1 : 1 - 1

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie moest Bentelo naar Almelo. De vorige vereniging van zowel Rick Bonke als Peter Nuchelmans moet over 2 wedstrijden verslagen worden om ook volgend jaar in de 4e klasse te mogen acteren.

Bentelo begon super scherp aan de wedstrijd. Thomas Broekkamp zorgde met een geweldige actie na 2 minuten al voor de openingstreffer, 0-1. Bentelo was in het eerste gedeelte van de wedstrijd de betere partij. Echter gaandeweg de eerste helft verdween het voetbal uit de wedstrijd, er werd teveel de lange bal gehanteerd.

Ook de thuisploeg speelde de gehele wedstrijd veel de lange bal en probeerde met veel inzet en opportunisme de wedstrijd over te nemen. De ruststand bleef echter, 0-1. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld waarin Bentelo kon leunen op de 0-1 voorsprong.

In de 70e minuut kwamen de gastheren uit het niets langszij, uit de eerste echte kans van de wedstrijd wist de almelose invaller de gelijkmaker te noteren. Door deze gelijkmaker moet Bentelo in de thuiswedstrijd vol aan de bak om zich te handhaven.

Bij een gelijkspel zal eerst een verlenging gespeeld worden waarna eventueel penalty’s uitsluitsel moeten bieden.