Holten 1 - Bentelo 1 : 0 - 2

Afgelopen zondag stond voor Bentelo de belangrijke wedstrijd in en tegen Holten op het programma. Na de nederlaag tegen Lochem en de resultaten van de concurrentie staat het onderin de 4e klasse B erg kort bij elkaar.

Bentelo begon weifelend aan de wedstrijd. Holten, dat met de veel scorende spitsen Huisman en Tuitert een directe concurrent is van Bentelo, was de eerste 10 minuten het bovenliggende team. Nadat een vlotte aanval van de holtenaren de paal een doelpunt voorkwam nam Bentelo het initiatief in de 1e helft wat over.

In de 15e minuut werd Bentelo in het zadel geholpen door Holten, een voorzet van de zijkant werd door de holtense goalie losgelaten waarna Sten Lubberink de bal voor het intikken had, 0-1. Na deze openingstreffer waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, een wedstrijd met veel inzet en strijd en kwalitatief minder voetbal was het gevolg. Zowel Holten als Bentelo kregen lopende de 1e helft nog een paar kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

In de 2e helft moest Bentelo ver terug, Holten speelde met veel opportunisme en drukte Bentelo met de rug tegen de muur. Echter de verdediging van Bentelo stond als een huis en gaf ondanks de druk geen grote kansen weg. Wanneer de bezoekers het overtal in de spaarzame uitvallen beter had uitgespeeld had Bentelo de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen.

Nu moesten de toeschouwers wachten tot de 80e minuut toen uiteindelijk Sten Lubberink een verre uittrap van Rick Velthuis op waarde schatte en de bal met een subtiele voetbeweging over de keeper van Holten lobte, 0-2. Voor Bentelo erg belangrijke punten in de strijd om directe handhaving.

Komende zondag kan de handhaving worden verzekerd door thuis de goede lijn van de laatste weken voort te zetten in de derby tegen Hector.