Bornerbroek 1 - Bentelo 1 : 1-2

Na 2 overwinningen en een mooi gaatje met de onderste plaatsen moest Bentelo in de 20e speelronde naar Bornerbroek.

Bij winst zouden de benteloërs echt afstand nemen van de degradatie zone en stevig aankloppen bij de middenmoot. De meeste toeschouwers zullen de eerste doelpunten niet gezien hebben want na 90 seconden stond er al 1-1 op het scorebord. Remco Baumeister rondde een vlotte aanval van Bentelo binnen 45 seconden doeltreffend af en de “brookers” profiteerden van een slippertje van de bentelose goalie, 1-1.

In het vervolg van de 1e helft waren de beste kansen voor Bentelo. Cas Hobert (alleen voor de keeper) en Michel Vonder (lat) waren dichtbij bentelo’s succes. Ook Bornerbroek was met veel wilskracht en strijd af en toe gevaarlijk in de bentelose zestienmeter. Gescoord werd er echter voor de rust niet meer. De 2e helft was zo’n 10 minuten onderweg toen Sten Lubberink Bentelo weer op voorsprong schoot.

Nadat de keeper omspeelt was werd de bal vanuit een moeilijke hoek binnen de palen geschoten, 1-2. Bornerbroek probeerde hierna met voornamelijk lange ballen gevaar te stichten. Al deze ballen waren eenvoudig door de bentelose defensie te verwerken waardoor de bezoekers vrij simpel de voorsprong konden verdedigen. Zonder in de tweede helft groots te spelen was de overwinning verdiend en heeft Bentelo een belangrijke stap gezet naar directe handhaving.

Komende zondag komt Sportclub Lochem naar sportpark de Pol.
Bentelo heeft tegen Lochem nog wat goed te maken na de afstraffing in de uitwedstrijd van voor de winterstop.