GFC 1 - Bentelo 1 : 2 - 4

Afgelopen zondag speelde Bentelo de hofderby in Goor bij GFC. Na 3 gelijke spelen en 1 nederlaag in 2014 waren de gasten toe aan een overwinning. Thuis werden de Gorenaren met 3-0 geklopt en dit goede gevoel namen de bezoekers mee naar Goor. Het begin van de wedstrijd moest Bentelo achteruit, GFC kwam beter uit de kleedkamer.

Na een kwartier namen de gasten het initiatief over en probeerde het team voor gevaar te zorgen. In de 25e minuut was een geweldige aanval de aanleiding voor de 0-1. Over meerdere schijven en met een hoge balsnelheid werd door Michel Vonder de prachtige 0-1 op het scorebord gebracht. Lang kon Bentelo niet genieten, uit een cornerbal werd ietwat gelukkig, de 1-1 binnen gebracht.

Bentelo bleef het initiatief houden en was voetballend de betere van de twee. Vlak voor rust kreeg Bentelo een ontzettende meevaller, wederom Michel Vonder, schoot een vrije trap knap raak. In de 2e helft was Bentelo de betere, slimmere en effectiever. Na 10 minuten moest nog wel de gelijkmaker worden geïncasseerd maar daarna was Bentelo scherper dan de gastheren.

Uit een scrimmage werd door Remco Baumeister Bentelo weer op voorsprong geschoten en niet lang daarna schoot Sten Lubberink de terecht toegekende penalty feilloos binnen, 2-4.

Voor Bentelo een heel erg belangrijke 3-punter waardoor de ploeg het juiste gevoel te pakken heeft. Na het carnavalsweekend zal Bentelo aantreden op sportpark de Pol tegen Wilhelminaschool waarin het dit gevoel moet doortrekken.