HVV Hengelo 1 - Bentelo 1 : 3-2

In de laatste competitiewedstrijd van 2013 moest Bentelo naar sportpark de Waarbeek voor de wedstrijd tegen HVV Hengelo. Een belangrijke wedstrijd om met een goed gevoel de winterstop in te gaan, bij winst zou het de gastheren passeren op de ranglijst en bij verlies komt de beruchte streep steeds dichter bij.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Hengelo. De gastheren overrompelden de bezoekers en creëerden minimaal 3 100% kansen. Door uitstekend keeperswerk bleef het bentelose doel in de eerste fase van de wedstrijd schoon. De 1e kans voor de bezoekers was in de 25e minuut direct een levensgrote, een prachtige aanval werd afgesloten met een siddend schot van Sten Lubberink dat uiteindelijk op de pal eindigde.

In de tegenstoot kwam Hengelo op 1-0. Een dekkingsfout aan bentelose zijde werd door Hengelo afgestraft. Ondanks dat Hengelo nog een aantal goede mogelijkheden kreeg zou dit tevens de ruststand zijn. In tegenstelling tot de 1e helft was Bentelo in de tweede helft minimaal gelijkwaardig aan Hengelo. Met redelijk tot goed combinatievoetbal kwam Bentelo tot een aantal mogelijkheden.

Nawjeen Karim strafte een fout in de verdediging van Hengelo af waardoor Bentelo op gelijke hoogte kwam. De bezoekers kregen hierna enkele kansen tot een voorsprong maar Hengelo maakte uiteindelijk de doelpunten, 3-1. Jelle Rupert zorgde in blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer, 3-2, maar er was te weinig tijd voor een beter resultaat. Bentelo gaat met 14 punten de winterstop in en zal in de terugronde nog vol aan de bak moeten om uit de gevarenzone te blijven.