Bentelo 1 - NEO 1 : 1-1

In de laatste thuiswedstrijd van 2013 kwam NEO naar sportpark de Pol. De Bornse ploeg presteert dit seizoen wisselend en zou moeten winnen om aansluiting te houden bij de top. Bentelo heeft de punten hard nodig om uit de onderste regionen te blijven. In het begin van de wedstrijd kreeg Bentelo direct een levensgrote kans, Sten Lubberink kopte geheel vrij hard op de lat.

Hierna moest Bentelo het initiatief aan de bezoekers uit Borne laten. Enkele mogelijkheden van afstand waren kwamen niet tussen de palen waardoor de bentelose goalie zijn doel betrekkelijk eenvoudig schoon hield. De brilstand zou tevens de ruststand blijven. In het begin van de 2e helft werd direct de ban gebroken. Een fout op het middenveld van Bentelo leidde tot een snelle omschakeling van Bornse zijde waardoor de NEO spits deze geboden kans eenvoudig afrondde. Bentelo was hierna wat van slag en kwam minder in de wedstrijd. NEO kreeg enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen maar het vizier stond vaak niet op scherp.

In de 65e minuut kregen de bezoekers een ultieme mogelijkheid als gevolg van een onterechte penalty, echter was Rick Velthuis in deze situatie de winnaar. Met een fantastische redding hield de bentelose goalie Bentelo in de race. Bentelo rook hierna dat er meer in zat, NEO was de weg kwijt en moest uiteindelijk ook de punten delen. Cas Hobert schoot in de 82e minuut de bal op prachtige wijze langs de NEO doelman, 1-1.

Hierna zat de winnende treffer er voor beide ploegen nog in, gescoord werd er echter niet meer. Komende zondag speelt Bentelo de laatste wedstrijd van 2013 op sportpark de Waarbeek in en tegen Hengelo.