VV Twenthe 1 - Bentelo 1 : 2 -0

Na 2 weken geleden in Goor van Hector te hebben verloren moest Bentelo afgelopen zondag wederom naar Goor om nu aan te treden tegen Twenthe. De gastheren waren het eerste kwartier heer en meester. Bentelo had het in de organisatie lastig en kon er moeilijk uitkomen. Het overwicht werd in de 10e minuut ook op het scorebord (als deze had gewerkt) tot uitdrukking gebracht.

Een goed uitgespeelde aanval leidde ertoe dat de goorse spits de bal onhoudbaar achter de bentelose goalie schoot, 1-0. Hierna begon Bentelo beter te voetballen. In het veldspel werd het gelijkwaardig aan Twenthe en ontstond er een mooi voetbalgevecht. Dit leidde in de 35e minuut tot de verdiende gelijkmaker, ware het niet dat de grensrechter de vlag in de lucht stak na vermeend buitenspel.

Een beslissing die wel erg veel vragen opwekt omtrent de juistheid hiervan. Na deze tegenslag bleef Bentelo gelijkwaardig aan de thuisploeg en speelde het een goede wedstrijd. Ook in de 2e helft waren beide ploegen qua veldspel aan elkaar gewaagd. Twenthe kreeg 2 uitstekende mogelijkheden om de score uit te breiden en ook Bentelo had enkele kansen voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk was het de goorse invaller die in de 93e minuut aan alle onzekerheid een einde maakte en voor de 2-0 zorgde. Op basis van het aantal kansen een verdiende overwinning maar qua veldspel en felheid had Bentelo wel een punt verdiend in deze hofderby. Bentelo zal komende zondag de benodigde 3-punten moeten pakken in de laatste thuiswedstrijd van 2013 tegen NEO uit Borne.