Bentelo 1 - SVBV 1 (3-1)

Na de 1e nederlaag van het seizoen vorige week in Boekelo moest Bentelo zich revancheren tegen nieuwkomer SVBV uit Barchem. Voor Bentelo een onbekende tegenstander die als promovendus knap 4e staat. De doelstelling voor de wedstrijd was duidelijk, enkel een overwinning was noodzakelijk. De 1e 20 minuten liet Bentelo dit ook duidelijk zien. Een zeer fel en goed combinerend Bentelo had binnen een kwartier een ruime marge te pakken. Mathijs de Groot was met een goede interceptie en daarop volgend knap schot verantwoordelijk voor de 1-0. Vervolgens verdubbelde Remco Baumeister ietwat gelukkig de marge naar 2-0, Bentelo zat op rozen. Echter werd het in de 20e minuut allemaal anders. Thomas Kruders trok noodgedwongen aan de noodrem met een rode kaart en een penalty als nadelig gevolg. De penalty werd in 2 instanties binnen geschoten en Bentelo moest zich in het vervolg van de wedstrijd herpakken. Dit lukte vrij eenvoudig, zonder kansen weg te geven werd de rust met een 2-1 voorsprong gehaald. Een opsteker aan bentelose zijde kwam er nog in de blessuretijd van de 1e helft. De laatste man kan na zijn 2e gele kaart ook vroegtijdig douchen. In de 2e helft werden de ruimtes groter waardoor Bentelo op snelheid enkele goede mogelijkheden creëerde. Ook SVBV kwam er af en toe gevaarlijk uit, met een schot op de lat als grootste mogelijkheid. In de 70e minuut maakte Sten Lubberink een eind aan de spanning, 3-1. Hierna waren de krachten bij SVBV eruit en was de wedstrijd gespeeld. Volgende week staat de laatste wedstrijd uit de heenronde op het programma, Bentelo gaat dan op bezoek bij Diepenheim.