Bentelo houdt opnieuw de 'nul' en blijft koploper

Onder prachtige weersomstandigheden en op een perfecte grasmat moest Bentelo afgelopen zondag aantreden tegen het Enschedese UDI.

Met een aantal noodgedwongen wisselingen in de basiself was het begin van de wedstrijd rommelig. Bentelo kwam in de 5e minuut met de schrik vrij nadat de spits van UDI de onderkant van de lat raakte. De gastheren waren hierdoor wakker geschut en namen het initiatief over, enkele afstandsschoten van Bentelo werden knap gepareerd door de Enschedese doelman. In de laatste 5 minuten van de 1e helft nam Bentelo een verdiende voorsprong.

Eerst mocht Remco Baumeister vrij doorlopen en ook Martijn Lubberink werd geen strobreed in de weg gelegd. Voor Martijn betekende dit de eerste treffer in de Bentelose hoofdmacht! Ruststand; 2-0. Ook het begin van de tweede helft was rommelig. Bentelo had de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien maar vergat de gecreëerde kansen af te maken. Dat het spannend bleef had het geheel aan zichzelf te danken.

Uiteindelijk maakte Sten Lubberink in de 80e minuut aan alle onzekerheid een eind, 3-0. Het werd uiteindelijk door Thomas Broekkamp nog 4-0, voor hem was dit ook de eerste treffer in de hoofdmacht van Bentelo.

Door deze overwinning blijft Bentelo koploper in de 5e klasse B en zal het deze lijn volgende week in en tegen Rietmolen moeten doortrekken.