Bentelo 1 - Hoeve Vooruit 1 (4-0)

Na de knappe overwinning vorige week in Beltrum stond nu Hoeve Vooruit op het wedstrijdformulier. Vorig jaar wisten zij zich ternauwernood te handhaven in de 5e klasse door een beslissingswedstrijd in Bentelo tegen Phenix.

De bezoekers begonnen de wedstrijd scherper dan Bentelo. De gastheren schrokken in de 3e minuut wakker van een geweldige kans voor Hoeve. Vanuit een scrimmage schoot de hoevenaar de bal huizenhoog over. Na dit eerste wapenfeit nam Bentelo het initiatief volledig over. Met bij vlagen goed combinatievoetbal creëerden de gastheren kans na kans. Michel Vonder brak in de 25e minuut de ban na een afgemeten voorzet van Sten Lubberink. Dat dit ook de ruststand zou zijn mag een wonder worden genoemd.

Het begin van de 2e helft was rommelig, het verzorgde voetbal was even weg. Na een minder kwartier herpakte Bentelo zich en creëerde het weer legio kansen. Michel Vonder met zijn tweede, Sten Lubberink en Jelle Rupert tilden de stand uiteindelijk naar 4-0. Hiermee spaarden de gastheren de bezoekers want de dubbele cijfers waren mogelijk geweest.

Komende zondag zal de lijn doorgetrokken moeten worden in Enschede, Bentelo gaat dan op bezoek bij ’t Centrum.