• Door Marco van den Ham
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op vrijdag 16 februari 2018

Voorbeschouwing Bentelo 1 – Diepenheim 1

Bentelo wil een roerige week afsluiten met een driepunter tegen Diepenheim!

Een roerige week, dat was het. Afgelopen weekend gaf trainer Wim Peters namelijk aan dat hij per direct stopt als trainer van Bentelo. Leider Patrick Leusink nam hetzelfde besluit. Uiteraard is er deze week gewoon  getraind, de spelersgroep heeft de trainingen, met elkaar goed opgepakt. Zondag tijdens de wedstrijd zal Jurgen Reekers als interim-coach zijn debuut maken. De rest van het seizoen zal Bas Nijweide voor de groep staan. Een oude bekende dus. De oefenmeester uit Enschede was in het seizoen 2015/2016 namelijk trainer van Bentelo 1 en kent de spelersgroep voor een groot deel.  
Snel terug naar de wedstrijd van aanstaande zondag, want deze is voor zowel Bentelo als Diepenheim van groot belang. Diepenheim staat na 11 gespeelde wedstrijden met 5 punten onderaan in de 4e klasse B. De ploeg van trainer Christian Koop zal er daarom alles aan gelegen zijn om de afstand met Bentelo te verkleinen tot 4 punten en hiermee uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving. Voor Bentelo geldt uiteraard het omgekeerde, afstand nemen en Diepenheim op 10 punten zetten.
Voor Diepenheim is het tot nog toe een seizoen van allemaal “net niet”. De promovendus speelden tot nog toe 5 keer gelijk, de overige 6 werden verloren, echter vaak maar met 1 doelpunt verschil. Een speler die opvalt bij Diepenheim is Gijs Haan. Bij 4 van de laatste 6 doelpunten die Diepenheim gemaakt heeft, was Gijs “er als de kippen bij” om als eindstation te fungeren.
Bentelo heeft wat recht te zetten na de wanprestatie van 2 weken geleden, thuis tegen UDI. Veel meer hoeft hier niet over gezegd te worden.
Eerder dit seizoen was Bentelo 75 minuten lang heer en meester in Diepenheim. Op dat moment stond het met 0-4 voor. Het laatste kwartier werd het echter nog onnodig spannend aangezien het Diepenheim nog terug liet komen tot 3-4.
De wedstrijd van aanstaande zondag staat historisch gezien, bekend om een gigantisch aantal doelpunten. Vaak stond er een “handbaluitslag” na 90 minuten op het scorebord. In de 4 eerdere competitie ontmoetingen tussen beide teams is maarliefst 29 keer gescoord, een gemiddelde van 7,25 doelpunten per wedstrijd!! Bentelo wist al die keren de punten in huis te houden.      

vv Bentelo – vv Diepenheim
14:00u, Sportpark De Pol
Scheidsrechter is: dhr. Floors
Hofderby: 5 van 12

Pupil van de week is: Giel Bomers

 

 

 

 

 

 

Programma Super Sunday bekend!

28 mrt

Programma Super Sunday bekend!

Door Thijs Nijland | Tags Senioren

Over 3 weken is het zover: 18 gemotiveerde voetbal…

Verslag HVV Hengelo 1 - VV Bentelo 1

28 mrt

Verslag HVV Hengelo 1 - VV Bentelo 1

Door Thijs Nijland | Tags Bentelo 1

Zondag 24 maart stond de kraker tussen Bentelo en Hengelo…

Onze sponsoren