Bentelo 1 – SP Neede 1 : 2-1

Na een vrij carnavals weekend stond voor Bentelo de ‘topper’ tegen Neede op het programma. Voor Bentelo was dit de laatste kans om in de voetsporen van Neede te blijven.  De wedstrijd begon iets later dan verwacht, om 14.30 uur werd er onder stormachtige weersomstandigheden afgetrapt op sportpark de Pol. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Assink.

De blauwhemden begonnen scherp aan de wedstrijd, Bentelo was feller in de duels en wist door een compact collectief te voorkomen dat Neede aan het voetballen kwam. De thuisploeg liet Neede aan de bal maar de grote kansen waren voor Bentelo dat uiteindelijk ook terecht op voorsprong kwam. In de 30e minuut wist Maarten Smit de openingstreffer te maken, een schot van net buiten het strafschopgebied werd nog gered door de lat, waardoor Maarten uiteindelijk de bal achter de keeper kon koppen. In het vervolg van de eerste helft schoof Neede wel op richting het Bentelose doel, maar verder dan een schot op de paal kwamen de bezoekers niet.

Na het drinken van de thee was het spelbeeld niet veel veranderd, Bentelo hoefde niet meer en liet wederom het initiatief aan Neede dat overigens sterker uit de kleedkamer kwam. Helaas voor de bezoekers mocht dat niet baten, het was Bentelo dat de voorsprong wist te verdubbelen. Een goede steekpass van Jorn zette Cas oog in oog met de keeper en wist via een kapbeweging zichzelf vrij te spelen en de bal binnen te schieten. Met nog 35 minuten zat Bentelo op rozen, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De bezoekers gaven niet op en zette alle zeilen bij om de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte echter in de 65e minuut, een vrije trap werd binnen gekopt door Sem Kolkman, hierdoor kon Bentelo zich op gaan maken voor een heus slotoffensief van Neede. Veel lange ballen werden het strafschopgebied ingepompt, maar een sterk collectief wist uiteindelijk het doel schoon te houden en kon na ruim 95 minuten voetballen drie punten bijschrijven.

Bentelo wint uiteindelijk verdient met 2-1 van Neede en weet het gat met de koploper te verkleinen tot zes punten. Na deze puike teamprestatie is het zaak om deze vorm vast te houden, mocht het nog kans willen maken (directe) promotie.  

Foto's

 

,
WIE PAKT DIT JAAR DE ‘BERTUS NIJLAND BOKAAL?

09 sep

WIE PAKT DIT JAAR DE ‘BERTUS NIJLAND BOKAAL?

Door Rien Nijland

Na een lange corona- en zomerstop rolt de bal eindelijk…

Veilig voetballen met Corona maatregelen

14 aug

Veilig voetballen met Corona maatregelen

Door Rien Nijland | Tags Bentelo 1

Veilig voetballen met Corona maatregelen. In overleg…

Onze sponsoren