• Door Marco van den Ham
  • Tags Bentelo 1
  • Geplaats op donderdag 18 mei 2017

Voorbeschouwing SV Zeddam-Sint Joris – Bentelo

De competitie zit erop! De doelstelling om minimaal een periode te pakken is gehaald! Nadat Bentelo na 6 wedstrijden nog de laatste plaats bezette heeft het team de weg omhoog gevonden.

Bentelo ging vervolgens de winterstop in op een vierde plaats maar met een straatlengte afstand van Buurse. Na de winterstop trok Bentelo de stijgende lijn door en stelde 4 wedstrijden voor het einde van de competitie, in en tegen Meddo, een periode veilig. In de laatste 3 wedstrijden wist Bentelo zelfs nog te klimmen naar een dikverdiende 3e plek. Doordat het team van Bert Stokkingreef de 2e periode op eigen kracht wist te behalen zou de winnaar van de 1e periode uit de 5e klasse C de tegenstander zijn; SV Zeddam-Sint Joris.
Deze tegenstander in de nacompetitie speelt dit seizoen voor het eerst onder de gezamenlijke naam. Nadat de jeugdafdelingen en het vrouwenteam van beide clubs al vanaf het seizoen 2013-2014 samenwerken sloten ook de seniorenteams daar vanaf dit seizoen bij aan. Afgelopen week kondigde het samenwerkingsverband aan toe te zijn aan de volgende fase van een volledig fusietraject. Het zal dus een kwestie van tijd zijn dat de twee clubs volledig zijn samengevoegd.

Toen beide teams nog afzonderlijk van elkaar speelden presteerde Zeddam wat beter dan Sint Joris. Met een enkele uitschieter naar de 4e klasse stonden zij vaak bovenin de 5e klasse. Sint Joris had het vaak wat lastiger. Zij speelden vaak in de kelder van het amateurvoetbal en meermaals in het rechterrijtje.
Hoe succesvol een samenwerking uit kan pakken blijkt dit jaar bij het team van Rudie Tempels, zij  speelden namelijk tot de laatste wedstrijd om het kampioenschap. In en tegen Terborg werd gestreden om directe promotie naar de 4e klasse. Terborg bleek hier net een maatje te groot en wist na een 2-1 overwinning dat het rechtstreekse promotie had afgedwongen, SV Zeddam-Sint Joris ging hierdoor de herkansingen in.

Binnen het team van Rudie Tempels is Stefan Bod met zijn 29 jaar de absolute uitblinker. Met 27 competitiedoelpunten is hij de topscoorder van de 5e klasse C. Ook Thijs Derksen en Luuk Hartman scoorden met respectievelijk 14 en 10 doelpunten een uitstekend moyenne.
Komende zondag speelt Bentelo de eerste wedstrijd in dit tweeluik tegen Zeddam-Sint Joris.

We hopen dat onze supporters het tripje richting Zeddam willen maken (eventueel met de beschikbare bus) om Bentelo aan te moedigen om een goed resultaat neer te kunnen zetten voor de return in Bentelo.

Sv Zeddam-Sint Joris - vv Bentelo
Sportpark Padevoort, Vinkwijk 6 – Zeddam
Aanvang 14.00 uur
Scheidsrechter is dhr. P.H.H. ten Heggeler uit Borculo.

 

BSC Unisson 1 - Bentelo 1 : 1 - 1

23 apr

BSC Unisson 1 - Bentelo 1 : 1 - 1

Door Marco van den Ham | Tags Bentelo 1, Wedstrijdverslagen

Foto's

VV Bentelo 1  – VV Enter 1 : 1 - 2

18 apr

VV Bentelo 1 – VV Enter 1 : 1 - 2

Door Marco van den Ham | Tags Bentelo 1, Wedstrijdverslagen

Zondag 15 april stond het duel VV Bentelo 1 – VV Enter…

Onze sponsoren