Phenix 1 – Bentelo 1 : 2 - 4

Zondag 24 November stond de wedstrijd tegen Phenix op het programma. Met Phenix trof Bentelo de hekkensluiter van de 5e klasse A. Afgelopen September stonden beide teams ook al tegen over elkaar voor de beker, Bentelo bleef toen steken op een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd stond onder leiding van M. Landman. Er werd om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Phenix in Enschede.

Bentelo begon slap aan de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Bentelo op een 1-0 achterstand, na een benutte penalty van Phenix. Ook na de 1-0 bleef Bentelo slordig aan de bal en was het inspiratieloos wanneer het de bal had. Toch wist Bentelo op 1-1 te komen. Uit een goed aangesneden hoekschop wist Pim Wilmink bij de 1e paal raak te koppen. Een kwartier voor rust kwam Bentelo wederom op achterstand, hierdoor gingen beide teams rustten met een 2-1 stand in het voordeel van Phenix.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Bentelo voetbalde met lef en hanteerde minder de lange bal. Na 5 minuten spelen kwam Bentelo op gelijke hoogte met Phenix. Bas Heerdink passeerde zijn directe tegentander en schoot de bal in de verre hoek. Ook na de gelijkmaker had Bentelo het betere van het spel. Conditioneel was Bentelo sterker dan Phenix, hierdoor ontstonden grote ruimtes. Na een kwartier spelen in de tweede helft viel hierdoor de 2-3. Ties Schutte zette Pim Wilmink vrij voor de keeper, die vervolgens de bal langs de uitgekomen doelman schoof. Niet veel later viel de beslissing in de wedstrijd, nadat Pim Wilmink een voorzet van Ties Schutte succesvol afrondde. Na de 2-4 had Bentelo nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bereiden, maar gescoord werd er niet meer.

Na een zeer moeizame 1e helft weet Bentelo zich in de 2e helft knap te herstellen en boekt hiermee de 3e overwinning op rij. Aanstaande zaterdag staat een cruciale wedstrijd op het programma tegen directe concurrent HVV Hengelo. Er zal moeten gewonnen worden om de aansluiting met de top te behouden. Hengelo degradeerde afgelopen seizoen naar de 4e klasse en staat met 13 punten op een 6e plaatst.
Er wordt om 19:30 afgetrapt op sportpark de Pol. Supporters tot dan!

 

,
Info jeugdtrainingen

06 jan

Info jeugdtrainingen

Door Marco van den Ham

Op dit moment zijn er geen trainingen bij de jeugd.

Jaarvergadering VV Bentelo 2020

10 nov

Jaarvergadering VV Bentelo 2020

Door Thijs Nijland | Tags Jeugd, Senioren

Beste leden, Dinsdag 8 december staat de jaarvergadering…

Onze sponsoren