Diepenheim 1 – Bentelo 1 : 3 - 4

De mooie overwinning van vorige week tegen Hector, gaf Bentelo veel vertrouwen richting de tweede derby van het seizoen; de uitwedstrijd tegen Diepenheim.

Diepenheim is, net als Bentelo, een promovendus en daarmee op papier een gelijkwaardige tegenstander. De twee voorgaande edities van dit duel gingen echter redelijk afgetekend verloren voor Bentelo. Het wist dus dat het een lastige middag tegemoet zou gaan. Afgelopen zondag ging Diepenheim wederom voortvarend van start. Met snel positiespel via het middenveld, werden de snelle buitenspelers gezocht. Deze kwamen een aantal keer gevaarlijk door, maar de aanvallen strandden door onzorgvuldigheid in de eindpass. Na tien minuten nam Bentelo het initiatief over en drukte het Diepenheim ver terug op eigen helft. De bezoekers speelden goed positiespel en creëerden een aantal 100% kansen. De openingstreffer kon dan ook niet uitblijven. Halverwege de eerste helft werd een scherpe voorzet van Sten, bij de tweede paal door Michel binnengekopt.
Tien minuten na de 0-1 verdubbelde Bentelo de score. Een goede onderschepping van Bas kwam voor de voeten van Michel, die van 40 meter knap de keeper van Diepenheim verschalkte. In de tweede helft kreeg Bentelo weer legio kansen. Diepenheim probeerde, door een mannetje door te schuiven, de Bentelose defensie onder druk te zetten om zo uiteindelijk tot scoren te komen. Het waren echter de bezoekers die profiteerden van de ruimte die de thuisploeg weg gaf. Eerst was het Sten die een door hem zelf verdiende penalty verzilverde en daarna was het Bas diec na een lange rush, een-op-een met de keeper ging, koel bleef en de 0-4 op het bord bracht.
Met 80 minuten op de klok en 0-4 op het scorebord, leek Bentelo op rozen te zitten. Leek, want hierna kwam het slotoffensief van Diepenheim. Dit in combinatie met zwak verdedigen van Bentelo in deze fase, maakte dat de thuisploeg nog 3x(!) wist te scoren. Als eerste werd een lange bal niet goed verwerkt door de Bentelose defensie, waarna het schot uit de tweede lijn onhoudbaar werd binnengeschoten. Enkele minuten later was het weer raak. Een teruggetrokken bal van de achterlijn kon, door de geheel vrijgelaten spits van Diepenheim, eenvoudig worden binnengetikt. Net voor tijd kreeg de thuisploeg ook nog een onterechte penalty. Deze werd verzilverd, waarmee de aansluitingstreffer een feit was. Deze kwam echter te laat voor Diepenheim, want kort na de 3-4 klonk het laatste fluitsignaal.

Hiermee was de tweede driepunter voor Bentelo een feit en staat het na drie speelrondes op zeven punten en, voor wat het waard is, voert het tenminste een speelronde de ranglijst van de klasse 4B aan. 

Foto's

,
Spelers van de week

15 mrt

Spelers van de week

Door Marco van den Ham | Tags Speler van de week

A.s. zondag bij de thuiswedstrijd van Bentelo 1 tegen…

SC Markelo 1 – VV Bentelo 1 : 4 - 6

14 mrt

SC Markelo 1 – VV Bentelo 1 : 4 - 6

Door Marco van den Ham | Tags Bentelo 1, Wedstrijdverslagen

Zondag jongstleden stond er voor Bentelo een lastige…

Onze sponsoren