Corona Maatregelen

Coronaregels VV Bentelo.

In overleg met stichting de Pol en de VV Bentelo zijn de volgende regels opgesteld voor het veilig kunnen sporten en gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

Maatregelen vanaf 14 oktober

Zoals dinsdagavond 13 oktober in de persconferentie vermeld, is de voetbalcompetitie voorlopig stop gezet. Wel mogen kinderen onder de 19 jaar trainen en onderlinge wedstrijden spelen. De sportkantines blijven dicht en ook de kleedkamers gaan nu dicht, er kan dus niet meer gedoucht worden. Wat betekent dit voor onze jeugd?

• Jeugdteams blijven vooralsnog op de vaste avonden en tijden trainen.
  • De kleedkamers gaan per direct dicht, alléén kleedkamer 6 blijft open zodat kinderen/trainers daar naar het toilet kunnen gaan.
  • Vanaf woensdagavond moeten de kinderen dus in sportkleding naar de Pol komen en na afloop weer in sportkleding naar huis.
  • Ouders mogen het sportcomplex niet betreden, maar de kinderen tot aan de poort brengen en ze daar na de training weer ophalen.

Maatregelen vanaf 29 September

• Blijf thuis als jij klachten hebt en laat je testen.
  • Blijf thuis als iemand bij je thuis klachten en/of Corona heeft.
  • Mocht je positief getest worden, meld dit dan bij 1 van de bestuursleden of de vertrouwenspersonen.
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Houd 1,5 meter afstand (dit geldt ook voor buiten), tijdens de wedstrijd en trainingsoefeningen uitgezonderd.
  • 6 Personen tegelijkertijd in een kleedkamer (18 jaar en ouder), wanneer mogelijk zullen er 2 kleedkamers beschikbaar gesteld worden, anders dienen de overige spelers te wachten onder de overkapping op 1.5 meter afstand.
  • Volg de aanwijzingen van de corona coördinatoren of bestuurs- of jeugdcommissie leden, herkenbaar aan VV Bentelo kleding.
  • Alle wedstrijden en trainingen zijn zonder toeschouwers. Dit houdt in dat ouders/verzorgers en overige supporters niet meer aanwezig mogen zijn.
  • Chauffeurs van bezoekende verenigingen tot en met O19-teams worden beschouwd als teambegeleiding en mogen wel het complex op. Wellicht is dit bij andere clubs anders, check daarvoor de coronamaatregelen van de thuisclub in de voetbal.nl app.
  • Bij wedstrijden/trainingen zijn alleen de teamspelers, de teambegeleiding, bestuursleden, technisch coördinatoren van de betreffende leeftijdscategorie van VV Bentelo welkom mits ze gekleed zijn in VV Bentelo kleding.
  • De kantine is gesloten, daardoor is het ook niet mogelijk om thee en of koffie te verkrijgen, advies voor spelers neem je eigen bidons mee en evt. een sportdrank.
  • Verlaat direct na dat je gedoucht bent het sportpark.

Jeugdteams tot en met JO 17-1

• Deze spelers mogen met 1 team in 1 kleedkamer.
  • Trainers en leiders houden anderhalve meter afstand.
  • Bij het vervoer per auto naar uitwedstrijden moeten alle personen boven de 13 jaar in de auto een mondkapje dragen, deze dienen ze zelf mee te nemen.

Senioren en JO 19 teams

• De kleedkamers zijn beschikbaar maar er mogen maximaal 6 personen tegelijkertijd in een kleedkamer zijn. Zijn er al 6 mensen in de kleedkamer, wacht dan even totdat er weer ruimte is. Kom e.v.t. al in sportkleding naar trainingen.
  • Wedstrijdbesprekingen voorafgaand aan de wedstrijd of tijdens de rust vinden op het veld plaats, met anderhalve meter afstand. De vergaderruimtes in de pol zijn gesloten dus niet beschikbaar.
  • In de dug-out dient anderhalve meter afstand gehouden te worden.
  • Bij het vervoer per auto naar uitwedstrijden moeten alle personen in de auto een mondkapje dragen, deze dienen ze zelf mee te nemen.

De naleving van de corona maatregelen is niet alleen een verantwoordelijkheid van het bestuur en de stichting, maar een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Voor meer algemene informatie zie de volgende site’s

Mochten er verder nog vragen zijn neem dan contact op met één van de bestuursleden.

Laatste berichten